Projektikohtumine Inglismaal 18-21 november 2008

Posted by vips

Mõtteid pärast I kohtumist:

Vaatasime üle oma projekti senise käigu, ning arutlesime, mida keegi senini on teinud ning millised on järgmised tegevused, mida on tarvis teha. Konkretiseerisime edasist tegevusplaani ning tegime ka mõningad muudatused- näiteks lisasime projekti lähteteadmiste analüüsi ehk millised on meie laste teadmised partnermaadest praegusel hetkel ning projekti lõppedes hindame teadmisi uuesti ja loodetavasti on need siis märksa suuremad ja konkreetsemad. Samuti täpsustasime üle, milliseid konkreetseid aspekte jälgime ilmavaatluse puhul, millistel kuupäevadel me seda jälgime. Õuesõppe tegevusi teevad kõik partnerriigid vastvalt oma fantaasiale. II projektikohtumisel Eestis arutleme erinevate õppemeetodite üle, siis peaks ka selgemaks saama, mida teised teevad ja milliseid meetodeid kasutavad.

Kohtumine andis hea võrdlusmomendi Eesti ja Inglismaa haridussüsteemist. Mõlemal on omad kitsaskohad ja muidugi ka head küljed. Inglismaa haridussüsteem on koolilikum, meil koosneb lapse päev enamasti mängust, kuid seal on tegemist justkui huvialakooliga, kus päevas käib ühes rühmas kaks gruppi lapsi, ühed on nö hommikuses ja teised õhtuses vahetuses, samas lapse päev ei ole nii pikk kui meil. Lapsed tegelevad hoogsalt õppetööga, meil õnnestus isegi vaadelda ühte kahe- kolmeaastaste laste tundi/tegevust, kus õpiti B-tähte. Pisikesed, kes vaevu loovad oma esimesi lauseid, õppisid juba kirjatähti! Õpetaja näitas ette, häälisid (kasutades kehakeelt ja rütmilist kehapilli), lapsed pidid leidma pildilt b-tähega sõnu (boat, bird... jne) ja tundus, et nad saidki aru.

Kohtusime ka Durhami County Council-iga, mis oli hea võimalus näha kooli ja maavalitsuse koostööd. Maavalitsus oli külastatava lasteasutuse (Langley Park Primary school) tegemistega väga kursis, ka konkreetse koostööprojektiga. Rääkisime maavanemaga projektist natuke lähemalt ning kuulsime tema uskumatut lugu sellest, kuidas täiesti tavalisest vaesest poisist võib saada edukas maavanem! Ja, et ka 65-aastasena võib jalgrattal läbida 42 päevaga ameerika (horisontaalselt)Hämmastav mees!

Kohtumine andis erinevaid mõtteid sellest, mida võiksime enda haridusasutuses kasutusele võtta. Kuid eelkõige viis mõtted sinna, et "Mujal on küll hea, aga KODUS on kõige parem!" Meil on siin ilus maja, kaunid valgusküllased ruumid, soe tuba ja kaasaegne inventar, toimiv juhtkond ja suurepärased kolleegid ja parim toit. Viimased on kindlasti ka Inglismaal olemas, kuid mõni eelnevalt mainitud punkt jäi meie omale ikka kõvasti alla (=

Pildimaterjal:










0 comments:

Post a Comment