19-21 mai

Posted by vips

Nüüdseks on aset leidnud ka meie teine projektikohtumine, mis toimus meie kodumaal- Eestis. Kokku külastas meid 10 inimest: 3 inglast, 3 hispaanlast ja 4 belglast.
Selle kohtumise keskseks teemaks, eesti hariduseluga tutvumise kõrval, oli õppemeetodite jagamine. Et ühildada igapäevast tööd ja Comeniuse projeti, plaanerisime ühtse meeskonnana, aasta teemast lähtuvalt, avatud õuesõppe tegevused. St iga rühm valmistas ette ühe õuesõppe tegevuse, mida külalised vaadelda said.
Samuti pälvis suurt tähelepanu ja huvi muusika õpetaja ja lõpurühma poolt korraldatud tervituskontsert, mis peale emotsionaalse naudingu pakkumist, andis aimu ka meie kultuurilisest taustast. Lapsed ja õpetaja olid kaunites rahvariietes. Lauldi regi- ja rahvalaule ning tantsiti rahvatantse.
Vaatasime üle projekti seinise käigu ning tuleb tõdeda, et esimese aastaga võib rahule jääda, kuigi on esinenud ka mõningaid takistusi- nt on küll valminud koduleht, kuid selle kasutamine on keeruline, nimelt pole siiani õnnestunud välja mõelda, kuidas käib piltide üleslaadimine. Selleks oleme ikka kasutanud vana head meetodit ehk siis saatnud pilte e-maili teel. Kahjuks ei õnnestunud ka projektikohtumisel piltide laadimise kohta selgust saada, kuna Belglaste lend tühistati ja esimesel päeval neid meiega polnud, hiljem aga ei olnud meil käepärast ühtegi arvutit (koduleht on loodud nimelt Belglaste poolt)
Mõtlesime ka selle peale, kuidas lõpptulemusel valmiv kalender võiks välja näha. Hea ideena jäi kõlama, et kalendri lehtedel võiks keskseks jääda kõigi 4 maa pildid, siis on hea vaadelda võrdlevalt, milline on loodus antud hetkel just kõikides riikides.
Põjaliku ülevaate eesti hariduselust andis Meelis Kond Haridusameti visiidil, samuti said külalised vastused kõikidele senitekkinud küsimustele. Suurt huvi pälvis e-kool, mille olemust samuti põhjalikult tutvustati.
Külalised said tutvuda meie imelise vanalinnaga ning Vabaõhumuuseumiga.
Kohtumise võib lugeda õnnestunuks, päevad olid sisukad ja hästi organiseeritud. Suured tänud korraldustiimile!

Pildimaterjal:





0 comments:

Post a Comment